Vintercykling när den är som bäst

Förra fredagen sken solen för första gången på väldigt länge  så jag flexade ut tidigt från jobbet för att bege mig ut på lite stigcykling vid hellasgården. Jag visste att jag inte hade mycket batteri kvar i lamporna och det blev därför viktigt att komma ut tidigt för att slippa navigera tillbaka i totalt mörker.

Det var länge sedan jag körde teknisk cykling så jag var rejält laddad för lite mer knixig stig. Det också endast under tekniska partier som jag kan få upp min puls nära max på grund av pareringar, lyft, klättring osv. När jag kör snabba grusvägar och stigar blir mjölksyran oftast ett större problem än flåset.

Jag tror jag körde ”fem snabba” i början (rätta mig om jag har fel, se gps-tracking längst ner) och slutet och jag körde den gula stigen runt källtorpssjön. Båda stigarna var mycket enklare nu än under sommaren. Jag har betydligt bättre grep på is än på grus och lera, dessutom är de jobbiga rötterna begravda i snön.

fina spår

OTB-varning om man kommer utanför spåret. Framdäcket försvinner snabbt ner i snön märkte jag.

gula spåret
Bitvis mycket snabba spår.


Trött cykelmupp, men inte helt slut!

Fin utsikt över källtorpssjön efter gula spåret.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>