Recepet på min underbara chili

Att äta rätt är A och O när man vill bygga muskler så snabbt som möjligt. Protein som finns i tex kött, bönor och linser är viktigt för att kroppen ska kunna bygga upp och reparera musklerna.

I morse satte jag igång ett riktigt chili-långkok med mycket kött och jag tänkte här berätta hur jag gjorde. Den blev SJUKT god. Testa!

Ingredienser:

* 0.8 kg nötkött. Tex ytterlår.

* 3st vitlöksklyftor.

* 1st stor gulök.

* 2 st chilipeppar.

* 1 st habanero.

* 1 msk spiskummin

* En god oxfond.

* Maizena eller mjöl.

* 1 st ÖL – Gärna Mariestad 5.3% eller annan lämplig lager.

Så här gjorde jag

Jag slipade lite på oxkötet och skar sedan upp köttet i tärningar på ca 2-3cm. Därefter började jag fräsa på köttet med en stor klick smör i en gryta. Samtidigt hackade jag vitlök och gullök som fick fräsa i en stekpanna på sidan av. Kom ihåg att HACKA vitlöken. Inget jävla pressande tack!

När köttet är brynt och löken fräst blandar du allt i grytan och börjar hacka chili och habanero. Rensa pepparfrukterna först! Även om du är en hård jävel så kommer en 2 chilipeppar och en habanero med kärnor bli för mycket. Kärnfritt är det som gäller alltså. När du är klar rör du ner dina hackade pepparfrukter i grytan och nu är det dags att fylla på med vätska. Häll i halva ölen och drick upp resten. Därefter tillsättter du ett par matskedar oxfond (vid koncentrat) och fyll på med vatten tills inget kött sticker upp i grytan. Krydda med spiskummin, rör om, och lägg på ett lock. Låt koka i ett par timmar. Jag kokade mitt i ca 5 timmar totalt och under tiden fyllde jag på med mer vatten så att inget ska koka fast. Vill du ha tjockare chili kan du reda din gryta med maizena eller mjöl.

Tanken med chili är att den ska se ut ungefär som en gröt. Enligt mig innehåller inte en riktigt chili varken majs eller bönor, men det är valfritt så klart.

Gott! Servera med ris och öl.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>