Olika sätt att bli längre

Många som har komplex över sin längd provar alla möjliga knep för att framstå som längre. Vissa går till och med så långt som att genomgå smärtsamma och kostsamma operationer för att bli några ynka centimeter längre. Andra går på nätreklamen om piller och medicin för en ökad längd. Här får du en lista på några mer traditionella, och säkra tips, på hur man kan framstå som längre än vad man egentligen är.

Tänk på hållningen

När du sträcker på kroppen och håller huvudet högt blir du flera centimeter längre än om du är hopsjunken. För axlarna bakåt och spänn ut bröstet. Tänk bara på att inte uppträda stelt. Då ser din hållning bara konstig ut. Det kan krävas lite övning innan du får till en bra och avslappnad hållning.

Genom att styrketräna kan du stärka de muskler i rygg, mage och axlar som hjälper dig med hållningen.

Ät en balanserad kost och undvik rökning

Det här tipset riktar sig främst till dig som är i puberteten. Det finns undersökningar som visar att en näringsfattig kost, tillsammans med rökning, kan störa kroppen under vissa känsliga tillväxtfaser. Vill du, som tonåring, försäkra dig om att inte tappa någon centimeter rekommenderas att du äter en balanserad kost och undviker rökning.

Skor med höga klackar

Genom skor med höga klackar kan såväl kvinnor som män framstå som betydligt längre än vad de är. Samtidigt är skor med höga klackar inte särskilt bekväma. Dessutom måste man köpa många par skor för att upprätthålla sin ”nya” längd. En ytterligare nackdel är att fritidsskor och gympaskor sällan har klack.

Skoinlägg

Skoinlägg är den enklaste lösningen på ditt längdkomplex. Skoinläggen passar alla skor och du framstår som upp till fyra centimeter längre, utan att det ser konstigt ut på något sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>