Nya tester på Bosön (2013-08-28)

Igår gjorde jag mitt andra test på Bosön och det var med en skräckblandad förstjusning som jag såg framemot det.

Eftersom jag i princip enbart cyklat längre turer i hellas med snitthastigheter på 7km/h sedan senaste testat i April var jag övertygad om att tröskel skulle ha ökat någon men att den maximala syreupptagningsförmågan skulle ligga still eller endast ökat ett aning.

Som tur var hade jag fel!

Tröskeltest

Redan efter det första laktatvärdet meddelade Juan som var testledare att det såg bra ut och och att jag kommer behöva cykla minst 4 min längre den här gången. Efter nästa mätvärde såg det fortfarande mycket bra ut och efter tredje mätvärdet vid 160 watt hade jag precis passerat laktatvärdet jag hade vid 100 watt förra gången. Vid 190watt passerade jag sedan 3 mmol och det blev uppenbart att jag kommer passera 4 mmol vid nästa effekthöjning.

Resultatet blev att jag förflyttade min tröskel med 28 watt och 3 slag lägre puls.

Vo2max-test

Jag orkade cykla 40 sekunder längre än förra gången och avslutade testet efter 15 sekunder på 360 watt. Efteråt kändes det inte vidare storslaget och jag hade problem med slöa ben under hela testet. Men när fick reda på resultatet kändes allt bättre och jag hade ökat mitt v02max från 47.8 till 55.5 ml/kg/min.

Resultat

2013-08-28:

Mjölksyratröskel: 198 watt vid 174 slag.

VO2 (l/min): 4,07

VO2 (ml/kg/min): 55,5

Effekt max (W): 360

2013-04-03 (gamla):

Mjölksyratröskel: 170 watt vid 177 slag.

VO2 (l/min): 3,59

VO2 (ml/kg/min): 47,8

Effekt max (W): 330

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>