Mycket träning blir det

Sedan cykelvasan har jag i princip tränat non-stop och motivationen känns nästan gränslös. Visst, det har blivit mycket vila också, men inte stora luckor utan träning som jag hade i början av säsongen.  Vilodagar har jag många av men ofta tränar jag mellan 4-5 dagar i veckan utifrån ett schema som är särskilt anpassat efter mina mål 2014.

På mitt schema står nu även löpning och oftast backintervaller på hammarbybacken. Detta för att jag i början av nästa år ska kunna springa milen under timmen. Hittills har jag endast försökt att springa milen en gång och då klarade jag det på 65 minuter. Att jag överhuvudtaget klarade att springa en beror förmodligen på cykelträningen. Innan jag började cykla höll jag på svimma efter 30 min i löpspåret, men efter ca 12 månader på cykel och i princip ingen löpträning alls så lyckades jag faktiskt springa 10km som alltid varit en magisk gräns som jag velat uppnå.

 

För att klara milen på en timme antar jag att krävs ett par löppass i månaden alla fall. Det är nog snart fixat. Resan från soffpotatis till motionär har börjat bra!

tisdagsrajdenBilden är tagen från senaste tisdagsrajden under ett slangbyte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>