Första löppasset för i år avklarat!

I kväll drog jag på mig löparskorna och begav mig ut i slingorna för lite jogging. Perfekt för att variera träningen, eller hur?

Det var länge sedan jag sprang sist (maj 2012?) så jag gick väldigt lugnt ut och uppskattade tempot till ca 5.5 min/km och hoppades orka 5km vilket var ungefär det jag orkade sist jag var ute och sprang. Dessvärre insåg jag efter ungefär 25 min att mitt uppskattade tempo var alldeles för lågt och då var det redan försent för öka och få en, för mig, normal 30 min tid på 5 km.

Jag sprang vidare och efter 45 min var jag hemma. Inte så trött, men det kändes att fötterna vad ovana och den högra höften gjorde lite halvont. Men det är nog ingen fara. Nästa gång blir det lite högre tempo. Nu har jag alla fall första passet avklarat!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>