Cykelvasan 45 och planer för 2013

Jag blev besviken när jag inte fick någon biljett till cykelvasan 90 i höstas. Trots att jag i princip ”hängde på låset”  uteblev biljett för min del och sedan dess har min motivation för långlopp dalat något. Jag började cykla stig i Hellas och med tempon kring 6-7km/h. Dessa rundor är roliga och väldigt bra för konditionen och den tekniska utmaningen är enorm.

Några bilder från höstens solsida-tur med Jonny Elofsson:

leriga cyklar i hellas

En bild på en trött cyklist efter att ha spunnit loss i lera och vatten nästan hela vägen till solsidan från hellas och tillbaka.

mtb mupp

En MTB-mupp.

hamburgare på solsidan

Burgare på Solsidan innan tillbakafärd.

Det var roligt men eftersom det var Jonnys första tur i Hellas-området skulle jag med facit i hand valt en lite snabbare runda för att få se lite mer av de underbara stigarna som finns i Nacka. Läs mer om äventyret på Mountainbike.nu.

Fokus 2013

Jag kommer fortsätta med stigcykling men mitt fokus under 2013 kommer ligga på distans och hastighet. Jag anmälde mig precis till Cykelvasan 45km med målet att ta sig i mål på 1h 30m. Troligtvis har jag satt målet lite för högt, men jag kommer kämpa in i det sista!

Under julledigheten har jag cyklat rätt mycket hemma i Bollnäs. De första rundorna fick jag köra utan dubbdäck och det gick väldigt bra pga att det inte hade hunnit blivit blankis ännu. Det går utmärkt att cykla på packad snö med vanliga Racing Ralph däck. Men precis när plusgraderna kom och gjorde isbana av alla vägar fick jag mina Ice spiker Pro från cykloteket. Jag har hunnit med 4 runder med dem och jag är mycket nöjd med dem. Greppet är riktigt bra!

Förutom cyklingen kommer jag fortsätta med styrketräning 2-3 gånger i veckan och då och då ut och springa för att variera träningen.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>