Bra flås och starka armar

Jag har tränat ganska hårt de senaste 2 månaderna och det börjar märkas.

Jag känner mig starkare än någonsin på gymmet och jag är betydligt mer uthållig på cykeln än tidigare.

I dag klarade jag för första gången 5st genomgående chins och jag är därmed lite närmare mitt mål att klara 10st innan sommaren och 10+10+10 innan årets slut. Jag har förstått att det är minst 50% teknik när det kommer till att göra chins. Det gäller att ha den rätt ”snärten” för att ta sig upp halvvägs och sedan pressa resten av vägen upp med ryggen och armarna. Kul är det alla fall när det går! Men det var inte länge sedan jag knappt kom upp 1cm.

På cykelfronten har jag börjat köra en del intervaller för att bli uthålligare och få bättre syreupptagningsförmåga vilket hela tiden varit min stora svaghet. Intervaller är också perfekta eftersom de avklaras på 20-40 min vilket är skönt eftersom det är rätt tråkigt att nöta hoj inomhus, dessutom lider jag av tidsbrist precis som alla andra.

Hittills har jag testat intervaller av längden 1, 2 och 4 minuter. När jag körde  4min-intervaller så kom jag inte så högt upp i puls som jag hade önskat eftersom benen tog slut snabbare än flåset. Så var inte fallet vid de senaste 2min-intervallerna. Då nådde jag en maxpuls på 197 utan att försöka allt för hårt och det bör vitna om att min riktiga maxpuls ligger på 200-någonting. Om det är bra eller dåligt med hög maxpuls vet jag inte.

Mitt företaget skulle behöva en monark till de anställda. Motion och träning förbättrar prestationsförmågan på jobbet och självklart vill vi ha friska medarbetare som inte sjukskriver sig så ofta! Vad sägs som en Monark 828 Strip?

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>