Ajaj…

Morgonen börjar minst sagt dåligt.

När klockan ringde 06.00 skulle jag gå ut till vardagsrummet och på vägen lyckades jag komma åt en vas av glas som jag slog i golvet. Jag blev genast irriterad och arg på mig själv för att vasen gick sönder och ett ögonblick senare märkte jag något varmt som droppade från min hand.

blod

”Droppade” var ett milt sagt. Det sprutade blog över hela vardagsrummet och jag sprang genast för att hämta papper för att stoppa blödningen. Att stoppa blödningen var lättare sagt en gjort men efter ett tag minska flödet och jag kunde se mig om kring. Jag såg först ett spår av blod in till toaletten och när jag följde spåret såg jag en rand av blod på väggen och droppar av blod på tv’n. Jag har aldrig tidigare (vad jag kommer ihåg) skurit mig så att det bokstavligen SPRUTAR som en stråle. Det är uppenbarligen inte bara en skräckfilmseffekt och men behöver uppenbarligen inte skärva av någon pulsåder för att det ska inträffa.

Det slog mig senare att jacket skulle förmodligen behöva sys, vilket jag HATAR att göra. Jag vet inte om det var den uppenbarelsen som blev för mycket eller synen av allt blod. Jag blev yr och var tvungen att sätta mig ett bra tag för att få tillbaka kontrollen.

Jag är inte rädd för blod så jag tycker det är något konstigt att blev yr, men jag har hört att det är vanligt. Hur kommer det sig egentligen? Eller är man rädd innerst inne? Kanske är det tom en reflex så att kroppen för säkerhets skull tvingas sätta sig för att ta det lugnt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>